21 Mar 2016

Küçük bir ışık

   Bu sabah uyandığımda içimde bir sıkıntı vardı. Gerçi sadece bu sabah için de değil, bu aralar genelde böyle bir ruh haline sahibim sanırım. Biraz karamsarım. Canım da pek bir şeyler yapmak istemiyor. Böyle zamanlarda insan, tutunacağı bir şeyler arıyor etrafında. Bir çıkış yolu, bir ışık...



   Ve tam böyle bir anda umut çıkıyor sahneye eğer içinizdeki Pollyanna ölmemişse. Bir anda küçücük bir ışık yetiyor içinizdeki karanlığı dağıtmaya. Küçücük de olsa içinizde bir güç buluyorsunuz. Hayat bir anda daha da güzelleşiyor gözünüzde. Her yerde çiçekler açıyor, hatta ılık bir rüzgâr okşuyor teninizi mevsim kış olsa bile. Alman filozof Arthur Schopenhauer'un dediği gibi "Umut, yaşamı anlamlandırır. Umut olmadan yaşam anlamsız ve bir o kadar da değersizdir."




    Hayat zor ve karmaşık bir süreç. İçimizdeki Pollyanna'yı öldürürsek, umudumuzu kaybedersek nasıl yaşanır kılacağız hayatı? Bu zorlukların üstesinden nasıl geleceğiz? Bardağın hangi tarafından hayata baktığımız bizim seçimimiz.

   Yazımı bitirmeden önce belki de unuttuğumuz şarkılardan biriyle veda etmek istiyorum size. Bu şarkı hepimize ışık olsun. Özellikle bu günlerde içinizdeki Pollyanna'yı özgür bırakın, keşfedin. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşça kalın! 

10 yorum:

  1. Bu aralar aynı ruh hali içerisindeyim bende..Yorgun ve kırgın şehrim Ankara teselli bekliyor benden her tik-tak sesinde..Bir şarkıyla almaya çalışıyorum ağrısını. "Geçsede yolumuz bozkırlardan, denizlere çıkar sokaklar.."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşanan unutulmaz, izi kalır ama umarım en kısa zamanda her şey daha güzel olur hepimiz için. Yeni acılar, kayıplar yaşamayız.

      Sil
  2. Bu aralar hepimiz aynı ruh halindeyiz sanirim. Umut olmasaydı insanlar için hayat çekilmezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok da bu günlerde ihtiyacımız var umuda.

      Sil
  3. Umut...her sabah arayıpta bulamadığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinizdeki Pollyanna'yı bulun. Onunla birlikte umudu bulacağınızdan eminim. :)

      Sil
  4. Pollyannacılık güzeldir abartılmadığı sürece :) Herkeste olan yorgunluk,sanırım birazda bahardan olsa gerek. Daha aydınlık yarınlara inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey tadında güzel. :) Ah şu mevsim değişiklikleri... İnsanı mahvediyor valla. :) En kısa zamanda umarım...

      Sil
  5. daha çok o umutsuzluk yorgunluklarını yaşamadan uyanacağımız sabahlar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o sabahlar çok uzakta değildir. :)

      Sil