20 Mar 2016

Hasret

   Hasret... Bu sözcük bana hep "hasretler ayrılıkla başlar" şarkısını hatırlatır. Daha çok ayrılığı anlatsa da bu şarkı hasreti de çok güzel tanımlamış  bana göre. Hasret çekebilmek için önce ayrılmak gerekir. Bu ayrılık tamamen kopmak demek değildir her zaman için. Sevgilinizin, eşinizin, arkadaşınızın, ailenizin yanından ayrılmak da hasret için yeter. Ya da çok sevdiğiniz bir eşyanızdan ayrı kalmak da. Kavuşacağınızı biliyorsanız nisbeten daha kolaydır bu süreç. Ama tamamen kopmuşsanız içiniz kan ağlar şarkının da anlattığı gibi. 




   Kavuşacağınızı bilseniz de bazen çok acıtır hasret yüreğinizi. Onu düşünürken gözleriniz dolar istemsizce. Hatta belki birkaç göz yaşı süzülür gözlerinizden fotoğraflara bakarken, anıları tekrardan yaşarken. Sabırsızlıkla ona kavuşacağınız günü beklersiniz ama bir türlü gelmez. Onun yanındayken su gibi akıp giden zaman sanki demir atmıştır. Bir dakika bile bin yıl gibi gelir size. Sürekli kavuşma anını düşünürsünüz, ne kadar mükemmel olacağını. 




   Nihayet o an geldiğinde içinizi büyük bir heyecan kaplar. Kalbiniz pır pır eder bir kuş misali. Onu uzaktan gördüğünüzde eliniz ayağınız titrer, nefesiniz sıklaşır, ne yapacağınızı bilemezsiniz. O zaman anlarsınız özlemenin güzelliğini. Her şeye değdiğini hissedersiniz ona sarıldığınızda. Tüm acılar uçup gitmiştir ve yerini, çok büyük bir huzura, mutluluğa bırakmıştır. O duygunun, o hissin yerine başka bir şey gelemez.




   Bir ilişkiyi canlı tutan, özel kılan belki de bu hasret duygusudur. Ona sarılmanın ne demek olduğunu anlarsınız. Sırf sevgiliniz için de değil bu, sevdiğiniz her kişi için geçerli. Ne yazık ki insan bazen sahip olduklarının, elindekilerin değerini unutuyor. Bir kişiyi tamamen kaybetmeden o kişinin değerini bilmek önemli her şey için çok geç olmadan. 

   Bugünlük de benden bu kadar. Kendinize çok iyi bakın! Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Hoşça kalın! Sevdiklerinize bunu söylemeyi, göstermeyi, hissettirmeyi unutmayın! 

7 yorum:

  1. Yazmayı alışkanlık haline getirmeni tavsiye ederim. Güzel ve içten yazanlar genel başarılı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. Böyle güzel yorumlar görmek insanı mutlu ediyor.

      Sil
  2. o kadar samimi bir yazı olmuş ki anlatamam. Kaleminize sağlık.Takibe aldım yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Bana da beklerim :)
    www.yazimbari.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Çok mutlu ettiniz beni. :) Tabi ilk fırsatta yazılarınızı okuyacağım! :)

      Sil
  3. Hasretler çok zor ama dediğin gibi sonunda kavuşmak varsa heyecanı var ama kavuşmak yoksa işte o zaman hasreti iliklerinde yaşıyorsun. Müziği açtım bloguma geldiğin için teşekkür ederim blogunu da takibe aldım sevgiler :)
    http://menfiebrutas.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen kavuşacağını bilsen bile çok kötü oluyorsun, için acıyor :( dayanamıyorum bazen... Umarım beğenmişsindir :) ben de çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız ve takibiniz için :)

      Sil
    2. Hem de çok acıyor, bilirim.. Rica ederim :)

      Sil