13 Nis 2016

Boşa kürek çekmek

   Merhabalar herkese! Umarım iyisinizdir, mutlusunuzdur ve baharın enerjisini içinizde buluyorsunuzdur. Hiçbir şey için kendinizi üzmeyin, sizden değerli bir şey yok çünkü hayatta, bunu unutmayın. :)

   Bazen ortada hiçbir sebep yokken üzgün olabiliyoruz ya da durup dururken hıçkıra hıçkıra ağlayabiliyoruz. Ortada bir sorun yokken sorun varmış gibi algılayabiliyoruz. Neden mi? Benim açımdan bunun nedeni beklenti. Biraz daha açacak olursak karşımızdakinden birtakım davranışlar, sözler bekleyip onları yapmadığı takdirde hayal kırıklığına uğramamız. Bu aslında çok tehlikeli bir durumdur çünkü beklenti içindeyken karşı tarafın davranışlarını tam anlamıyla fark edemeyebiliriz. Ne demek istiyorum, bir örnekle daha iyi anlatırım sanırım. Siz karşınızdakinden sizi sevdiğini, önemsediği duymak istiyorsunuz ama o size bunu söylemiyor ve siz bu yüzden hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. O size sizi sevdiğini gösteren sözler söyleyebilir ya da davranışlarda bulunabilir. Hayatında alacağı bir karar hakkında sizden fikir alabilir ve sizinle bu konuda konuşabilir. Aslında bu sizi önemsediğini, fikirlerinizin onun için değerli olduğu anlamına gelir ama siz bunu duymak konusunda beklentiye girdiğinizde bunu fark edemeyebilirsiniz. Bana beni ne kadar çok önemsediğini söylemedi o zaman beni önemsemiyor diye düşünmeye başlayabilirsiniz. Bu sefer farkında olmadan siz ona bu şekilde davranmaya başlayacaksınız. O da sizin onun hakkında düşündüklerinizi sizin için hissetmeye başlayacak ve bu böyle bir kısır döngüye girecektir.

   Geçen gün bir arkadaşımla sohbet ederken bu konuya değindik ve ikimiz de bir şeylerin farkına vardık. Mesela arkadaşım sevgilisinin onu sevmediğini düşünüyordu bir zamanlar ve bana dedi ki belki de ben ondan bir şeyler beklediğim için bunu ona yansıtamıyorumdur ve onun bana sevgi dolu davranışlarını görmek istemiyorumdur. Düşününce çok mantıklı geldi ki zaten arkadaşım ondan bir şeyler beklemekten vazgeçtiğinde her şeyi görmeye, fark etmeye başlamış. Aynı şeyi kendim için düşündüm. Son zamanlarda sevgilimi bana uzak hissederdim ama sonra fark ettim ki ona uzak davranıp bu uzaklığı yaratan benmişim. Benim onun için düşündüklerimi o bana daha önce söylemiş ve ben bunun farkına varamamışım. Bunun nedeni tabi ki tahmin edebileceğiniz gibi bir şeyler beklemem.


   Karşı taraftan bir şeyler beklemek tabi ki doğal bir şey ama bunun dengesini kuramayıp abartmak bir ilişkiyi tehlikeye sokabilir. Ortada bir şey yokken varmış gibi davranmanıza sebep olabilir. Bir şeyler bekleyin ama bunu abartmayın ve son olarak arkadaşımın da bana dediği gibi seviyorsanız, değer veriyorsanız bunu göstermek için sırf ondan bir şeylerin gelmesini beklemeyin. Çıkar ilişkisi değilse tabi ilişkiniz.
   


   Bugünlük de benden bu kadar! Umarım sizi sıkmamışımdır. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz, benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Hepinize mutlu ve pozitif günler diliyorum. Hoşça kalın!

12 yorum:

  1. Gerçekler bunlar Cansu.Sıkmak da ne demek canım?Beklentiler insanı yorar ve üzer.Akışına bırakmak en güzeli galiba.Baharın vatanımıza güzellikleriyle gelmesi ümidiyle canım.Mutlu baharlar sana da. Sevgilerimle.Ece ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece ablacığım. Akışına bırakabilmek için de sanırım sabır gerekiyor. Hiçbir zaman başaramadım sabretmeyi ama yavaş yavaş öğreniyorum.
      Hem vatanımıza hem dünyaya güzellikler getirir umarım. Herkesin buna birazcık ihtiyacı var sanırım. Herkes için mutlu, güzel bir bahar olmasını ümit ediyorum.
      Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
      Sevgilerimle.

      Sil
  2. sana bunu dinelemeni tavsiye ediyorum o zaman https://youtu.be/y3c4H1CUPT4

    YanıtlaSil
  3. Yıllardır kendime söylediklerimi okumak iyi geldi.. Uygulayabilseydim daha güzel olurdu tabi ama bunu da insan oluşuma verip kendime çokta haksızlık yapmayayım diyorum:) Bahar hepimize yeni güzellikler getirsin. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimize her zaman söylediğimiz şeyleri başkasından duyunca daha etkili olabiliyor. Yani en azından benim için öyle :)
      Bir anda tamamen değişemiyor insan ne yazık ki. Kendinize biraz zaman tanıyın ve kendinizi suçlamayın belki o zaman daha kolay uygulayabilirsiniz :)
      Baharın gücü hep sizinle olsun.
      Sevgilerimle.

      Sil
  4. Ufacıkta mı beklentiye girmeyelim kii acaba Cansu yaa :) biraz olsun fakirin ekmeği umudu demişler :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ufacık girelim tabi ya :) ondan zarar gelmez bence yaa :) ama sonra o ufacık beklenti büyür büyür büyüür ve kocamaaan olursa üzebilir yani dikkatli olmakta fayda var :) kontrol elindeyse sıkıntı yok! :))

      Sil
  5. Sen,ben,o herkes aynı hikayede..

    YanıtlaSil
  6. Hayatta her kim olursa olsun beklentiye girmek ve karşı tarafın seni anlamasını beklemek hep yorar insanı onun için beklemeden karşı tarafa yanlışlarını gösterip anlamasını beklemek anlamıyorsa da onu o şekilde kabullenmek ve herşeyi oluruna bırakmak en doğrusu galiba.









    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım haklısınız. Beklentiye girmek her zaman yordu ve yaraladı beni. Akışına bırakınca daha mutlu oldum. :)

      Sil