17 Eyl 2016

İçimizdeki ben

   Herkese kocaman bir merhaba! Keyifleriniz nasıl? Eylül ayınız nasıl geçiyor? Umarım çok güzel bir eylül ayı ve çok güzel bir bayram geçirmişsinizdir ve mutlusunuzdur.

   Size çok güzel bir haberle geldim.Bundan önceki yazımda çok değer verdiğim birini istemeden kırdığımdan bahsetmiştim ve benimle konuşmadığından. Onunla barıştık ve o kadar mutluyum ki! Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsanız sakın adım atmaktan korkmayın, insanları dinlemeyin. Çünkü bu sizin hayatınız! :)

   Bugünkü yazımı yine fasulye ayıklarken düşündüm. Fasulye ayıklamak bende nasıl bir etki yaratıyorsa artık düşünceler dünyasına doğru adım atıyorum. Hazırsanız yazıma başlıyorum.

   Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerek çevremde çokça duyduğum bir konuya değineceğim: "güçlü insan". Güçlü insan tanımınız nedir? Güçlü insan olmak neden bu kadar önemli size göre? Kendinizi güçlü görüyor musunuz ya da hissediyor musunuz? Düşüncelerinizi bekliyorum. :)

   Bana göre güçlü insan, kendini bilen insandır. Zayıf yönlerinin farkında olan ve bu zayıf yönlerinin onu güçlendirmesine olanak sağlayan insandır. İyi olduğu, güçlü olduğu yönlerini kuvvetlendiren insandır. Yıkıldığı zaman yaşadıklarından ders alıp daha sağlam bir şekilde ayağa kalkan insandır güçlü insan. Ama insanlar hep zayıf yönlerini iyileştirmeye çalışmaktan, oraya takılmaktan güçlü olduğu yönlerine gereken önemi vermiyor ya da fark edemiyor. Her insanın zayıf olduğu konular vardır ki bu gayet normal bir şey. Çünkü insanız ve bizi biz yapan en önemli şeylerden biri bu zayıf yanlarımız. Ama önemli olan onları nasıl gördüğümüz, nasıl kabullendiğimiz.

   Bazen hayat bize zorlu şartlar sunar. Böyle durumda ya bu şartları kabullenip yenmek için savaş veririz ki bu cesaret gerektirir ya da bu şartları kabullenmeyip bizi yenmesine izin veririz ki bu da korkudur. Güçlü insan içinde o cesareti bulup çıkarandır işte. Örneğin iki çocuk düşünelim, ikisinin de annesi yok. Biri sürekli benim annem yok diye sızlanıp dursun. Diğeri de annem yok ama benim babam var, akrabalarım var, arkadaşlarım var diye düşünsün. İlki bu duruma takılı kaldığı sürece nelere sahip olduğunu göremez ve kendini ileri taşıyamaz. Ama ikinci çocuk kendini bildiği ve zayıf yönünü görüp kabullendiği için ileriye gidebilir çünkü içinde o ışık var daha doğrusu o ışığı görebiliyor. Tabi bu zayıf yönler daha basit şeyler de olabilir, ben biraz uç bir örnek verdim sanırım.

   İşte güçlü olmak bu yüzden önemli, içindeki o ışığı bulabilmek, kendini bilebilmek için. Hepimizin içinde o ışık var, oralarda bir yerde bizi bekliyor. Doğru şekilde, doğru yere bakabilirseniz o ışığı bulabilirsiniz hatta belki de buldunuz. O zaman sizden mutlusu yok işte.

   O ışık sizi hiç bırakmasın. Sevgiyle, mutlulukla ve umutla kalın. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Güç içinizde! :) 

13 yorum:

  1. Güçlü insan, tıpkı tanımladığınız insanlar gibi. Yani zayıf yönlerinin de diğer yönlerinin de farkında. Bu tanım güçlü bir tanım aynı zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi düşünen biriyle karşılaşmak ne kadar da güzel bir duygu. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle... :)

      Sil
  2. çok güzel bir yazı olmuş ellerine, yüreğine sağlık :) takipdeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel sözleriniz ve yorumunuz için. :)

      Sil
  3. Arkadaşınla aranı düzeltmene sevindim.İyi bir gelişme olmuş senin için güçlü olmak hepimize göre farklılık göstermektedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o kadar mutluyum ki :) Çok teşekkür ederim yorumunuz için sevgilerimle. :)

      Sil
  4. heeeey hoş yazmışsın her zamanki gibi deeee bir deee okul dönemi hayırlı olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heeeyyy çok teşekkür ederim, bu aralar çok ilgilenemiyorum biraz yoğunum da. :) çok teşekkür ederim güzel yorumun ve güzel dileklerin için. :)

      Sil
  5. 'Yıkıldığı zaman yaşadıklarından ders alıp daha sağlam bir şekilde ayağa kalkan insandır'Bu cümleni açmak isterim Cansu kızım. Bazı insanların başına gelenler bazen, derse ihtiyacı olmadıkları halde gelir ve bunlara direnirse ve hala ayakta kalmak için hayata sarılıyorsa biri işte güçlü insan odur. Her insana Allah dayanma gücü verir lakin kimilerimiz çabuk çökeriz. Yazının konusu güzel, layıkıyla işlemişsin de. Sevgiler kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumunu gördüğüm zaman hep mutlu oluyorum Ece Abla'm. Eklediğin yoruma kesinlikle katılıyorum. Umarım hepimiz direnme cesareti gösterebiliriz. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Senin görüşlerin benim için çok önemli. :) Sevgilerle.. :)

      Sil
  6. Merhaba,

    Güçlü insan tanımınızı katılıyor ve ekliyorum: yaşadıklarından ders çıkarandır :)

    İyilikler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders çıkarmak önemli çünkü çoğu insan başaramıyor bunu. Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. :) iyilik, umut hepimizle olsun!

      Sil
  7. Biz zayıf yönlerimizi bilelim de en önemlisi en yakınlarımıza dahi göstermeyelim onları.

    YanıtlaSil