25 May 2016

Bir tutam umut, iki kaşık sevgi

   Karşınızda yine ben! Kocaman bir merhaba herkese. (Merhaba demeyi çok seviyorum sanırım. :) Bugün içimde kocaman bir yazma isteği var. Bu aralar çok sık yazdığım özel defterime upuzun bir yazı yazmama rağmen içimdeki istek bitmedi. Ben de bu fırsatı kaçırmadan bilgisayarın başına oturayım dedim. İşte geldim, buradayım!

   Dünkü günlük misali yazımı çok sevdim. Baya keyif aldım yazarken. Bugün de biraz günlük gibi, biraz genel bir şey yazayım diyorum. Bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya? Aklımdakilerin ne kadarını sizlerle paylaşabileceğim? O zaman hemen başlayalım, çok heyecanlıyım, sabırsızım!
            


   Bu aralar içimdeki umut hiç olmadığı kadar güçlü ve parlak. Sanırım bunda ne istediğimi keşfetmemin de etkisi büyük. Bir de en çok istediğim şeyin olma ihtimali arttı! Bunun ne olduğunu size şimdilik söylemeyeceğim. Biraz da siz merak edin! :) Olunca dayanamaz yazarım zaten.

   Tam bu noktada aklıma bir soru geldi: "Acaba kendimi iyi hissettiğim için mi içimdeki umut bu kadar güçlendi yoksa umudum güçlendiği için mi kendimi bu kadar iyi hissediyorum?" Ay durup dururken nereden çıkardın bu soruyu şimdi demeyin. Çünkü cevap hayatımız için büyük bir önem taşıyor bence. Biraz düşündüm ve şunu fark ettim, kendimi iyi hissettikçe içimdeki umut arttı. Bir yandan da umudum yeşerdikçe kendimi daha mutlu hissettim. Yani aslında ikisi çok bağlantılı şeylermiş ve birbirlerini çok fena tetikliyorlarmış. Yani en azından bende öyle oldu, ben onu gözlemledim. Sizin fikirlerinizi de merak etmiyorum desem yalan olur. (Ay ne meraklıyım he. Ama bunlar hep kedi olduğum için! :) Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız mutluluğuma mutluluk katmış olursunuz. Farklı fikirler duymayı, farklı bakış açıları edinmeyi her zaman sevmişimdir.
            

   Bir şeyi uzattıkça uzatmasam olmaz değil mi? Huyum kurusun. Seviyorum uzun uzun konuşmayı, ne yapayım? Neyse konuyu dağıtmayayım şimdi. Defterime yazı yazarken fark ettiğim bir şeyi sizinle paylaşacağım. Aslında hepimiz biliyoruz, belki de bildiğimizi sanıyoruz ama bilmiyoruz. Ah şu insanoğlu!

   Neyse efendim, fark ettiğim şeyi, daha doğrusu unuttuğumuz şeyi söylüyorum size. Hazır mısınız? Değer bilmek. Sizi gerçekten seven ve ne olursa olsun yanınızda olan insanların değerini bilmek. Saatlerce saçmalasanız da, aynı şeylerden şikayet edip dursanız da sizi sabırla dinleyen ve size yardım etmek için her yolu deneyen insanların kıymetini bilin. Son zamanlarda içimi kime dökeceğimi bilmiyordum. Malum sınav zamanı, herkes yoğun tabi. İnsanlar sınavlarıyla cebelleşirken oturup beni mi dinleyecekler? Ben böyle düşünüyordum ama yanılmışım. Böyle zor zamanlarınızda kimin gerçekten dostunuz olduğunu anlıyorsunuz sanırım. Ama özellikle iki insan var ki kendimi iyi hissetmem için her şeyi yaptılar. Ağladığımda sakinleştirdiler, umutsuzluğa düştüğümde umudum oldular. Onların bu yaptığını hiçbir zaman unutmayacağım. Size buradan kocaman bir teşekkür yolluyorum, Azra ve Ozan. İyi ki varsınız! Tabi beni bir noktaya kadar dinleyenlere de teşekkür ederim. Herkesin sabır noktası farklı oluyor sanırım. Konudan çok sapmayayım. Benim yanımda kimse olmasaydı da bir şekilde toparlanırdım, buraya yazardım, en kötü sizin başınızı şişirirdim. :) Ama bu kadar hızlı bir şekilde kendimi iyi hissedemezdim herhalde. Birilerinin desteği çok iyi geliyor insana. Yalnız olmadığını bilmek, hissetmek. O insanları kaybetmeyin. Öyle biri yok etrafımda demeyin. Belki de siz fark etmiyorsunuzdur? Size yardım etmek isteyen insanları itiyorsunuzdur? Ben daha önceden bilmiyordum onların benim yanımda olduğunu ama artık biliyorum! :)
          

   Son olarak sevdiğiniz insanların da değerini unutmayın sakın. Sevdiğinizi onlara söylemeyi, hissettirmeyi bırakmayın. "Seni seviyorum." diyebilmenin önemini öyle bir anladım ki şu son zamanlarda. Bazen insan karşısındakinin onu ne kadar çok sevdiğini bilse de duymak istiyor. İyi geliyor belki de duyunca. Bunu ona vermekten çekinmeyin. Sevgi paylaştıkça çoğalıyor gerçekten. Sevginizi paylaştıkça, sevginize tutundukça daha iyi hissediyorsunuz, daha güçlü oluyorsunuz.
          

   Umarım bir şeyleri hatırlatabilmişimdir size. Hepimizin bildiği ve sık sık tekrarladığı bir şey aslında ama bazen unutuyoruz. Kendimizi işimize/okulumuza ya da kendi dertlerimize öyle kaptırıyoruz ki o zamanlar sevginin değerini bildiğimizi sanıyorum ama aslında bilmiyoruz. Kalbinizden sevginin gücü, umudun ışığı hiçbir zaman eksik olmasın! Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Bir sonraki yazıma kadar hoşça, sağlıkla, huzurla kalın! 

15 yorum:

  1. Hoşgeldiiin:)

    İstediğin ve olma ihtimali yüksek olan şeyi yakın zamanda elde edeceğine şüphem olmadığından ‘nedir nedir?’ diye sormayacağım:)

    Bence umudun olduğu için kendini iyi hissediyorsun.. Sonrasında da ikisi birbirini tetikliyor ve mutlu oluyorsun. Umarım artarak çoğalır..

    Anlattığımda dinleyecek birileri??? Bu soruya şöyle cevap vereceğim Allah’tan blog var ve tanımasam da derdimi dinleyen zaman zaman yorum yapan, umut veren, güç veren sen ve senin gibi güzel insanlar var.

    Son olarak yazdıklarına fazlasıyla katıldığımdan sık sık söylüyorum. Seni seviyorum:) Hoşça kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu gördüğümde bir kahkaha patlamadım desem yalan olur! Aynı anda birbirimize yorum yollamamız... Kalplerimiz karşılıklı sanırım! :)
      Umarım ilerleyen zamanlarda burada olmadı olmadı diye zırlamam. Bakalım zaman bize ne sürprizler çıkartacak! :)
      İkisi birbirine o kadar bağlı ki çözemiyorum aslında tam olarak da hangisinin varlığı diğerini tetikliyor? Aman neyse çok da kafa yormayayım. Sonra elimden kaçıp gider falan, aman Allah korusun!
      Valla blog olmasa ben de ne yapardım bilmiyorum. Öyle rahatlatıyor ki beni. Senin gibi güzel, iyi bir insanı tanıdım (birçok güzel ve iyi başka insan da tanıdım tabi. Onlar da alınmasın bana :). Yüz yüze oturup konuşmasak da o kadar yakın hissediyorum ki seni kendime. Böyle sanki yakınımdasın çat kapı sana gelebilecekmişim gibi. :) Aynı şeyi benim için düşünmen o kadar mutlu etti ki beni! :)
      Ben de seni kocaman çok seviyorum! :)

      Sil
  2. Umarım umutlarınız tamamen yeşerir,mutluluğunuz süreklilik kazanır :) Olma ihtimali olan her neyse bir an önce bekliyoruz :) inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de olmayacak ihtimali olan şey ve ben hayal kırıklığına uğrayacağım. Bazen öyle çok umudum kırılıyor ki ama sonra bir şey oluyor, yeniden çiçek açıyor. Bakalım zaman ne gösterecek. Tabi anlık gel-gitler oluyor ama mümkün olduğu kadar anlık olmasına özen gösteriyorum. :) Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :) Umarım herkes beklediği, hak ettiği mutluluğu yaşar. :)

      Sil
  3. Umut ettiğiniz her neyse umarım çabucak ona kavuşursunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecenin verdiği hüzün mü desem ne desem çok zor ve uzakta gözüküyor benim için. Ama zoru severim. Umarım hayal kırıklığı yaşamam... Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Yüreği kıpır kıpır, hayat dolu, samimi bir genç insan duruyor şu an karşımda.Mutlu olacağına inandığın şeylere inanmaktan vazgeçme hiç.Bir tutam umut, iki kaşık sevgi, çokça mutluluk olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah şu çenemi tutabilsem bir de! :) Mutluluk için risk almaya, savaşmaya değer! Kazanırsan onun tadından yenmez hiçbir şekilde. Kaybetsen de denedim dersin en azından. :) Güzel yorumlarınız, dilekleriniz için o kadar teşekkür ederim ki... Sanırım duymak istediğim buymuş. :) Kocaman sevgilerimi yolluyorum size. Umudunuz, sevginiz, mutluluğunuz her daim kalbinizde olsun! :)

      Sil
  5. sevgiler dostum. güzel dostluklara. :D -yazını okuyunca böyle demek geldi içimden :D-

    YanıtlaSil
  6. Çok içten bir paylaşım olmuş.. Keyifle okudum. Seni gerçekten seven her koşulda yanında olan insanların elini sakın bırakma.. Onlar bizi güçlü yapan etkenlerin en başında!.. Sevgilye kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni. :) Bazen o insanları fark edemiyoruz işte, fark edebilmek önemli. :) Sevgiyle, mutlulukla, huzurla, umutla, aşkla kal! :)

      Sil
  7. Dost diye kabul ettiğimiz insanlar bizi dinlerken sıkıntımızı alırlar, karşılığında ise bir yüreği ferahlatmanın, bunu zorla değil fakat isteyerek yapmanın mutluluğunu anında hissederler.Kayıp diye bir şey yoktur paylaşımlarda.Hep kazanım vardır.
    Mutlu iken umutlu olmak mı? ya da umutlanınca mutlu olmak mı?dersen Cansu kızım, umutlar gerçekleşirse eğer hakiki mutluluk odur.Umut bir beklentidir, olursa insanı zaten mutlu eder.
    Tüm umutlarının gerçekleşmesi dileğimle kızım.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum sana ablacığım. İnsanları dinlerken yeni bir şeyler keşfediyorsun, katıyorsun kendine. Mutsuzken de umudu olmuyor ki insanın. Her şeyi karamsar görüyor o zaman da. Herkes içinde birazcık umut ve mutluluk bulur umarım. Sevgilerimlee :)

      Sil