24 May 2016

Günlük misali

   Herkese merhabalar! Bugün sizlere çok uzun bir yazı yazamayacağım, biraz günlük gibi bir yazı yazayım dedim. Beni fazla özlemeyin diye. :) İçim elvermiyor aslında sizden uzun süre ayrı kalmaya ama bu aralar sınavlardan fırsatım olmuyor. Az kaldı, bitsin, sizinleyim! :) 

   Neyse lafı fazla uzatmadan yazıma geçeyim. Bugün finallerim başladı. Hatta bu yazıyı size yolda yazıyorum. :) İlk sınavım ve ben bu yüzden biraz gerginim. Ama olsun iyi kötü yaparım bir şeyler. 

   Sınavım geç, sabah bol bol zamanım olsun diye erkenden uyandım. 9.02'ye alarmımı kurdum. (Niye 9 değil demeyin, tam saatlere alarm kuramıyorum. Öyle bir takıntım var. :) Uyandığımda böyle bir içim huzursuzdu, o kadar uyumama rağmen. Hatta alarmı kapatıp yeniden uyumayı bile düşündüm. Ama gece yatmadan önce sabah için plan yapmıştım: "Kalkıp kahvaltımı edecektim, pilatesimi yapacaktım sonra da duş alıp hazırlanacaktım." Belki de çok susadığım içindi huzursuzluğum çünkü su içince kendime geldim. Sabah uyandığınızda su içemiyorsanız, bir şekilde buna alışın, ne kadar dinç uyandığınızı, ne kadar çabuk kendinize geldiğinizi görünce şaşıracaksınız. :) 

   Neyse efendim konuyu uzatmayayım. Sonra kalktım bir güzel dün planladığım her şeyi yaptım. Bu bende öyle büyük bir mutluluk yarattı ki. Hava kapalı olmasına, sınavımın olmasına rağmen o kadar mutlu ve huzurluyum ki. Şu an kendimi her şeyi yapabilecek kadar güçlü ve enerjik hissediyorum. Otobüsü saniyelerle kaçırdığımda bile sinirlenmedim çünkü sinirlenecek bir şey yoktu ki ortada. Çok önemli değildi. Ben kendim mutlu ve huzurluyum ya o bana her şekilde yeter! :) Belki de uyumaya devam etseydim bu şekilde uyanamayacaktım. Bu kadar mutlu ve huzurlu olmayacaktım ve sınavım olduğu için diken üstünde bir gün geçirecektim, kim bilir.

   Yazımı bitirmeden önce küçük bir şey daha anlatmak istiyorum size. Geçen sene dil okulu için yurtdışına gittiğimde oda arkadaşım sürekli sızlanıp dururdu. Ay şu çıktı para harcadım, ay bu başıma geldi boşu boşuna param gitti ve daha bir çok şey. Sürekli halinden şikayetçiydi, mutsuzdu, umutsuzdu. Bir gün benim başıma da gelmeyen kalmadı. Sabah bir güzel hazırlandım, kursa gitmek için çıktım metroya bineceğim. Bir baktım ki metroyu kapatmışlar bomba ihbarıyla. Sonra odama döndüm. Birkaç saat sonra arkadaşımla gezmeye, alışverişe gitmeye karar verdik. Metroya gittik, açılmıştı. Bindik işte konuşuyoruz, gülüyoruz neyse ineceğimiz durağa geldik. Orada metrodan çıkarken de ulaşım kartınızı okutmanız gerekiyor. Bir baktım yok, düşürmüşüm. Arıyorum, arıyorum, bulamıyorum. Neyse bulmak ümidiyle geri döndüm, tabi bulamadım. Mecburen yeni bir tane almak zorunda kaldım. Tabi bunlar olurken ben yine gülüyorum, aman ne olacak ki diyorum. Tabi hiç sinirlenmiyorum desem yalan olur. Ama öyle çok uzun sürmüyordu, tekrar gülmeye başlıyordum. Neyse sonra odama geldim, elektrik yok. Telefonumun şarjı da azdı. Yine birazcık delirdim ama çok uzun sürmedi. Evren resmen beni sınıyordu. Ama ben ona boyun eğmemiştim. Gülümsememi, umursamazlığımı hiç kaybetmemiştim. Niye kaybedeyim ki? Peki ne oldu sonra, niye bunu anlattın diyeceksiniz. Benim o gün dışında başıma bir talihsizlik gelmedi ama oda arkadaşımın orada kaldığımız bir ay boyunca başına gelmeyenler kalmadı. 

   Özetlemem gerekirse kötü bakarsanız hayata hiçbir zaman güneş gülümsemez size. Zaten gülümsese bile siz fark etmezsiniz. Bırakın hayat size kötü şakalarını yapsın, gülün geçin. Çok fazla takmayın, yıpratmayın kendinizi. Bakın o zaman her şey daha güzel olmaya başlayacak. 

   Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Hayatınızdan güneş hiçbir zaman eksik olmasın. O güzel yüzünüz ne olursa olsun hep gülsün! Tekrar görüşünceye kadar mutlu, sağlıklı, pozitif kalın! İçinizdeki gücü keşfedin ve hayata meydan okuyun! 


7 yorum:

  1. Merhabaaa:)
    Sınav nasıl geçti? Yoksa daha girmedin mi? Neyse zaten sende yazmıştın iyi kötü birşeyler yaparsın :) Olayları güzel karşılamanın çok faydası oluyo gerçektende.. Birkaç sene evvel aracın farı söndü, nasıl söyleniyorum 'beni mi bekledi, yıllarca durdu durdu bana geldi söndü' diye.. Halbuki 10TL'lik bişey taşçatlasın neyse.. öyle söylene söylene giderken araba tekledi tekledi ve durdu. Sonuç: motor pert - 1.600TL. Bunu ne zaman yapsam daha büyüğü geldi başıma o yüzden yapmıyorum artık. Gülümsüyorum :) böyle :) böyle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni çıktım, güzeldi ya, yapmışımdır iyi bir şeyler ve yine yoldayım. Ömrüm yollarda geçiyor valla! Olsun seviyorum yolu. :) Çünkü hayat seni yenebildiğini anlıyor ve daha çok ezmeye çalışıyor seni. Ona yenilmez olduğunu gösterince de arada yokluyor bir değişmiş mi diye o kadar! :) Gülümsemekten vazgeçmemek lazım! Gülümsemenin gücüne inanırım. :)

      Sil
  2. Umarım sınavın güzel geçmiştir ;) Benim başıma çok gelir böyle zincirleme aksilikler. Özellikle de acelem falan varsa.
    Geçmiş murphylerim geldi aklıma :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin enerjinizi hissettim sınavda galiba gayet güzeldi. :) Çok teşekkür ederim güzel dileğin için. Ah o aceleci anlarımı hatırlamak bile istemiyorum. Sinir küpü oluyorum resmen ama sonra geçiyor! :) Boşuna dememiş atalarımız acele işe şeytan karışır diye. :) Hepsinin geçmişte kalması dileğimle! Güzel günler bizi bekler. :)

      Sil
  3. Hayata bakış açısı ve kolay şeyler ile mutlu olmak önemli bu hayatta.Ayrıca insanların çoğunun mutlu olması için bunlar yetersiz kalıyor: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların gözünde mutluluk öyle bir yerde ki sanki ulaşmak imkansız. Dünyayı versen yine mutlu olmaz onlar ne yazık ki. Her zaman mutlu olacak bir şey bulmaya çalışıyorum hayatta, yoksa nasıl keyfi çıkar ki yaşamanın? :)

      Sil